Partners

Ik werk samen met diverse professionals, zodat wij een totaalpakket kunnen aanbieden

Personal training locatie 

Om op een goede locatie de personal training te kunnen uitvoeren en te beschikken over de juiste toestellen en materialen en middelen heb ik een samenwerking met ProFit Gym te Dalfsen.

Ik ben daar voor deze bekende landelijke organisatie ook werkzaam als coach en kan jou op deze locatie in overleg met jou Personal Training geven.

beweging kinderen

 Voor deze landelijk werkende organisatie Sportprofessional ben ik werkzaam als sport- en bewegingscoach.

Ik zorg ervoor om op de locaties samen met de kinderen hen meer te laten bewegen.

Voedingscoach

Voeding heeft een enorme invloed op ons welzijn. Het voedsel dat je eet, kan het verschil maken tussen afvallen en aankomen, energie krijgen of juist inleveren. Vitaal zijn, lekker in je vel zitten en vooral slank zijn of blijven is iets wat veel mensen bezighoudt. Mijn ervaring is dat mensen makkelijker juiste keuzes maken wanneer ze meer weten over hun lichaam en goede voedingDoor het grote aanbod van voedingsmiddelen in de winkel wordt het er ook niet makkelijker op. Ook de grote verscheidenheid van allerlei diëten werkt niet mee. Daarnaast zorgt een willekeurig dieet er vaak voor dat je na die tijd zwaarder bent dan voordat je er aan begon (het jojo effect). Veel mensen verliezen daardoor de grip op hun gezondheid, waardoor er klachten kunnen ontstaan. Met een beetje meer kennis over echt gezonde voeding kun je veel ellende voorkomen en de juiste keuzes maken.

“Ben je klaar voor de échte duurzame verandering?”

Mijn naam is Rianne en ik ben het gezicht achter Vivacious. Ik ben geboren in Dalfsen, er opgegroeid en blijven wonen.

Rond mijn 18e ben ik me gaan verdiepen in sport en voeding, viel ik af en merkte ik dat mijn lichaam veranderde. Dit proces vond ik behoorlijk interessant, waardoor ik in september 2016 begonnen ben met de opleiding gewichtsconsulent en haalde ik in juni 2017 mijn diploma hiervoor. 

Massage

Voor de Sport massage werk ik samen met Vera Lode. Zij is een erkende masseur en biedt vanuit samenwerking diverse diensten aan. Ze is gevestigd in Dalfsen.

 

 

 

Massage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam

  1. Waarom sportmassage?

Je kunt bijvoorbeeld enkele dagen voor als enkele dagen na een flinke inspanning een deep tissue massage sportmassage nemen. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel.

  1. Hoe werkt een sportmassage?

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmasseur verholpen. Overigens zal de sportmasseur altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Voordat de massage begint, zal de sportmasseur met je bespreken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je geeft aan wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op je benen, schouders, nek of rug.

  1. Wat is het effect van sportmassage?

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren.

Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou je je spieren namelijk teveel belasten en zul je er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als je je wilt laten masseren vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast. Een goede sportmasseur zal je hier ook naar vragen en zijn massage daar op aanpassen.

  1. Voordelen van sportmassage

Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures. Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet. Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage.